Bezglutenowe gofry owsiano - orkiszowe na skyrze

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry. Polecam na śniadanie, podwieczorek lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g skyru
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki aromatu cytrynowego do ciasta
    220 g mąki owsianej
    4 płaskie łyżki mąki orkiszowej jasnej
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do gofrownicy
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Bezglutenowe gofry owsiano - orkiszowe na skyrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy skyr, jajka, cukier, aromat, olej i mieszamy do połączenia. Wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem, pieczemy gofry z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować