Gofry z malinami i jeżynami

5 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na gofry.Są puszyste i chrupiące na zewnątrz.Idealne dla dzieci

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki cukru
    garść malin i jeżyn
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    2 jajka
    dodatkowo:
    bita śmietana w sprayu
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Gofry z malinami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche mieszamy w większej misce.Dodajemy jajka, olej i 1 szklankę mleka. Pozostałe pół szklanki zostawiamy na później.Mieszamy ciasto mikserem.Dodajemy pozostałe mleko i jeszcze raz mieszamy.Dodaję mleko na dwa razy,żeby masa była jednolita.
    Gofrownicę nagrzewamy.Wlewamy ciasto, żeby nie przelewało się poza brzegi.Gofry pieczmy tak długo, aż będą rumiane.Wyciągamy,posypujemy cukrem pudrem,układamy owoce i ozdabiamy bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować