PUSZYSTE I CHRUPIĄCE GOFRY

4.81 (230 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Według mnie to najlepszy przepis na gofry są naprawdę rewelacyjne i bardzo smaczne obojętnie z czym je zjemy naprawdę polecam ten przepis :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2.5 szklanki
    - cukier biały: 0.5 szklanki
    - mleko: 0.75 szklanki
    - woda: 1 szklanka
    - olej: 0.5 szklanki
    - jajka: 4 sztuki
    - proszek do piecznia: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy - 1 opakowanie: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.81 (230 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Puszyste i chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski: mleko, woda, mąka, cukier biały, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, oraz wcześniej wymieszane żółtka jajek z olejem, wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. Osobno ubijamy białka jajek z szczyptą soli. (białko musi mieć wysoką sztywność) Ubite białka dodajemy do ciasta na gofry już nie używając miksera, delikatnie mieszając je z ciastem. Przygotowane ciasto wlewamy na dobrze rozgrzaną gofrownicę i od razu zamykamy. Czas pieczenia ok. 2.5 min.
    SMACZNEGO ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować