Ogórki krokodylki z chilli i czosnkiem

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Spiżarniany hit,a ogóreczki są idealne do zagryzki do czegoś mocniejszego.Są bardzo wyraziste w smaku.Polecam.

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    główka czosnku
    3 łyżki soli do przetworów
    2 łyżeczki chilli
    4 marchewki
    1/2 kg cukru
    7łyżek oleju
    1,5 szklanki octu 10%
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ogórki konserwowe

Ogórki krokodylki z chilli i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokrój w ćwiartki ,a następnie przełóż do miski. Posyp solą i wymieszaj, przykryj ściereczką i pozostaw tak na całą noc. W takiej solance muszą odstać ok. 7 godzin.Po tym czasie odlej nadmiar soku z ogórków.
    Czosnek obierz i dodaj do ogórków, oprósz chilli i wymieszaj.Marchewkę pokrój w słupki.
    W rondlu zagotuj olej i polej nim ogórki, wymieszaj. Zagotuj ocet z cukrem i gorący wlej do ogórków, wymieszaj.
    Odstaw na 12 godzin.
    Po tym ułóż kawałki ogórków,marchewki i czosnku w słoikach i zalej zimną zalewą, co pozostała z moczenia ogórków. Odstaw w chłodne miejsce.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować