• 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Niemal każda rodzina posiada własne, sprawdzone przepisy, przekazywane bardzo często z pokolenia na pokolenie.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • średnie ogórki gruntowe
    1,5 l wody
    1,5 łyżki soli kamiennej
    liście laurowe
    pieprz w ziarnach
    1 korzeń chrzanu
    ziele angielskie
    łodygi kopru
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.67 (12 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone

Ogórki kiszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogorki 1. Do garnka wlej wodę i rozpuść w niej sól kamienną.Następnie umyj ogórki i włóż bardzo ciasno do słoików.
    Korzeń chrzanu obierz oraz ząbki czosnku.Zioła umyj.
    Do każdego słoika dodaj: 1 ząbek czosnku, 1 korzeń chrzanu, 4 ziela angielskie, 1 liść laurowy, 10 ziaren pieprzu, 1/2 łodygi kopru .
    Całość zalej wodą z sola.
    Słoiki zakręć i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 1 tydzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować