Ogórki krokodylki

4.5 (158 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Polecam ogórki w marynacie z chilli i czosnku. Mają pyszny słodko-pikantny smak .Doskonale nadają się do mięs.Polecam!!!

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 4 kilogramy ogórków

    2-3 główki czosnku

    7 łyżek soli

    Zalewa I

    1,2 szklanki oleju

    1 łyżka przyprawy chilli

    Zalewa II

    3 szklanki octu

    1 szklanka wody

    1 kilogram cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Ogórki krokodylki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy nie obierając, kroimy w ćwiartki, czosnek obieramy, drobno kroimy, dodajemy do ogórków. Dodajemy sól, mieszamy i pozostawiamy na noc pod przykryciem.
  • 2. Olej zagotowujemy z przyprawą chilli. Zlewamy wodę z ogórków, zalewamy gorącą zalewą, mieszamy. Koreczki nakładamy do umytych słoików, dość ciasno.
  • 3. Zalewę nr.II zagotowujemy, zalewamy ogórki. Pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować