Łazanki z masą makową i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna wersja klusek z makiem dla zapracowanych.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -150 g makaronu łazanka
    -1 puszka masy makowej
    -2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy
    -2 łyżki rodzynek
    -2 łyżki posiekanych ulubionych orzechów
    -2 łyżki żurawiny suszonej
    -2 łyżki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łazanki z masą makową i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą, odcedzamy.
    2. Masę makową mieszamy ze wszystkimi bakaliami. Wrzucamy kluski i mieszamy do całkowitego połączenia.
    3. Chłodzimy w lodówce minimum dwie godziny. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować