paolineczka

paolineczka

O mnie:

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" oraz mamą małego Filipka. Kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks. www.naokruszku.pl

Liczba punktów za aktywność
922
Liczba obserwujących
19

Wyślij wiadomość
babeczki
Użytkownik paolineczka w dniu 18.10.2017 13:14 opublikował przepis :

Babeczki budyniowe z herbatnikami

Babeczki to eksperyment, powstał dla Małych Szkrabów które odwiedziły Filipka by pomóc w przygotowaniu słodkich bukietów dla Pań z okazji Dnia Nauczyciela. Panie zadowolone z bukietów ,a dzieciaczki zadowolone z babeczek, zniknęły z patery w oka mgnieniu

krokiety
Użytkownik paolineczka w dniu 18.10.2017 13:11 opublikował przepis :

Krokiety z kapustą i grzybami

Domowe krokiety z kapustą i grzybami są najlepsze. Dawno ich nie robiłam… ale ostatnio mnie i męża naszłą na nie ochota więc zakasałam rękawy i wzięłam się za przygotowanie krokietów

pasztet2
Użytkownik paolineczka w dniu 18.10.2017 13:09 opublikował przepis :

Pasztet z „rosołu” z grzybami

Druga odsłona pasztetu z mięsa z rosołu – tym razem z dodatkiem grzybów leśnych. Mąż stwierdził, że to najlepszy pasztet jaki przygotowałam. Pamiętajcie nie marnujcie jedzenia !

czeko
Użytkownik paolineczka w dniu 10.10.2017 12:01 opublikował przepis :

Parowane ciasto czekoladowe z malinami

Kocham czekoladę….kocham maliny…. Jadąc więc do moich przyjaciół na przywitanie Małego Obywatela , postanowiłam upiec – raczej uparować ciasto czekoladowe z malinami. Ciasto jest obłędnie pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe . A maliny są dopełnieniem całego ciacha .

Użytkownik paolineczka w dniu 10.10.2017 11:57 opublikował przepis :

Pasztet ” z rosołu”

Większość z Nas po prostu wyrzuca mięso z rosołu. A szkoda bo z porcji rosołowej można stworzyć wiele pysznych potraw, między innymi pasztet z dodatkiem warzyw z rosołu.

grzyby
Użytkownik paolineczka w dniu 10.10.2017 11:54 opublikował przepis :

Grzybki marynowane

Choć powoli sezon grzybowy za Nami…. Polecam Wam dziś przepis na marynowane grzybki. Ja marynuje w takiej zalewie prawie wszystkie grzybki: opieńki, rydze, kurki, podgrzybki itd. . To taki przepis uniwersalny – podstawowy .

SOBA
Użytkownik paolineczka w dniu 08.10.2017 12:19 opublikował przepis :

Makaron Soba w stylu polsko-japońskim

Makaron Soba przygotowany na sposób polsko-japoński. Czyli jednym słowem po mojemu. Soba ma dość charakterystyczny smak – który moja rodzinka uwielbia. Do tego przygotowałam sos z mięsa mielonego, pomidorów i mleczka kokosowego.