paolineczka

paolineczka

O mnie:

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" oraz mamą małego Filipka. Kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks. www.naokruszku.pl

Liczba punktów za aktywność
1027
Liczba obserwujących
22

Wyślij wiadomość
surówka
Użytkownik paolineczka w dniu 10.08.2018 18:42 opublikował przepis :

Surówka z sałaty rzymskiej

Kocham warzywa ! I wiecie co Wam napiszę? Zawsze byłam surówkowa – obiad bez surówki to była katorga. Lubiłam warzywa i owoce, lecz odkąd zmieniłam nawyki żywieniowe dość rygorystycznie pod Insulinooporność i stan przedcukrzycowy – NIGDY WCZEŚNIEJ NIE JADŁAM TAK SMACZNIE I ZDROWO ! I nigdy wcześniej mój brzuch nie czuł się tak dobrze

sliwkowiec
Użytkownik paolineczka w dniu 31.07.2018 18:26 opublikował przepis :

Ciasto „śliweczka”

Chyba nie ma łatwiejszego ciasta…. Biszkopt na oleju plus owoce – tym razem śliweczki Skusicie się ?:-)

Użytkownik paolineczka w dniu 31.07.2018 18:22 opublikował przepis :

Ciasto agrestowiec

Na osłodę , że mnie więcej nie ma niż jestem podzielę się z Wami moim ulubionym ciastem agrestowcem . Ciasto przygotowuje się bardzo szybko, jest smaczne i niepowtarzalne w smaku. Kochają je duże jak i małe łasuchy

sałatka z botwiny
Użytkownik paolineczka w dniu 04.06.2018 11:46 opublikował przepis :

Sałatka obiadowa z botwink

Botwina, czyli młode listki i korzenie buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości, piękna i seksu. Korzyści z jedzenia ciemnozielonych listków, poprzetykanych bladoróżowymi nitkami, są ogromne.Botwina zawiera sporo witaminy A oraz K. Oprócz tego można w niej znaleźć witaminę D, E, C oraz witaminy z grupy B (B1, B2, PP, B6, kwas foliowy i B12). Obfituje także w żelazo, magnez i potas. Ma też całkiem sporo fosforu i sodu

pomidory1
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:41 opublikował przepis :

Faszerowane pomidorami ze szparagami

Kocham pomidory pod każdą postacią. Są słodkie i bardzo wartościowe. Pomagają nam spalać tłuszczyk :-)A w okresie wiosenno-letnim są najsmaczniejsze. Proponuję więc wam pomidory faszerowane ze szparagami z jajeczkiem. Są pyszne i bardzo pożywne . Skusicie się ?

kalmary
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:38 opublikował przepis :

Sałatka z kalmarami

Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka ze smażonymi kalmarami. Idealna jako przystawka, bądź na romantyczną kolację we dwoje . Filip oczywiście wyjadał same kalmary a my z mężem resztę bo Podział musi być .

kargulce
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:36 opublikował przepis :

Wiosenne kargulce z amarantusem ekspandowanym

Kolejna propozycja na siekane kotleciki tzw. kargule tym razem wersja wiosenna z dodatkiem ekspandowanego amarantusa oraz nasion chia. Dzięki nim kotleciki są niezwykle chrupiące i fajne strzelają pod ząbkami . Myślę , że małe niejadki będą nimi zachwycone i dzięki nim zjedzą odrobinę warzyw

kargulce
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:36 opublikował przepis :

Wiosenne kargulce z amarantusem ekspandowanym

Kolejna propozycja na siekane kotleciki tzw. kargule tym razem wersja wiosenna z dodatkiem ekspandowanego amarantusa oraz nasion chia. Dzięki nim kotleciki są niezwykle chrupiące i fajne strzelają pod ząbkami . Myślę , że małe niejadki będą nimi zachwycone i dzięki nim zjedzą odrobinę warzyw

gulasz
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:33 opublikował przepis :

Gulasz warzywny z kapustą i botiwnką

Proponuje Wam bezmięsny obiad – gulasz warzywny. Ma wszystko to, co teraz najlepsze czyli młode warzywa. Nawet mięsożercy – tacy jak ja – będą zadowoleni z takiego obiadku . I najmłodsi także