paolineczka

paolineczka

O mnie:

Moją wielką przygodę w kuchni zaczęłam gdy poznałam mojego męża. Dziś jestem "panią domu" oraz mamą małego Filipka. Kuchnia - to moje królestwo. Gotowanie i pieczenie to nie tylko obowiązek, ale także wielka przyjemność i relaks. www.naokruszku.pl

Liczba punktów za aktywność
1025
Liczba obserwujących
21

Wyślij wiadomość
sałatka z botwiny
Użytkownik paolineczka w dniu 04.06.2018 11:46 opublikował przepis :

Sałatka obiadowa z botwink

Botwina, czyli młode listki i korzenie buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości, piękna i seksu. Korzyści z jedzenia ciemnozielonych listków, poprzetykanych bladoróżowymi nitkami, są ogromne.Botwina zawiera sporo witaminy A oraz K. Oprócz tego można w niej znaleźć witaminę D, E, C oraz witaminy z grupy B (B1, B2, PP, B6, kwas foliowy i B12). Obfituje także w żelazo, magnez i potas. Ma też całkiem sporo fosforu i sodu

pomidory1
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:41 opublikował przepis :

Faszerowane pomidorami ze szparagami

Kocham pomidory pod każdą postacią. Są słodkie i bardzo wartościowe. Pomagają nam spalać tłuszczyk :-)A w okresie wiosenno-letnim są najsmaczniejsze. Proponuję więc wam pomidory faszerowane ze szparagami z jajeczkiem. Są pyszne i bardzo pożywne . Skusicie się ?

kalmary
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:38 opublikował przepis :

Sałatka z kalmarami

Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka ze smażonymi kalmarami. Idealna jako przystawka, bądź na romantyczną kolację we dwoje . Filip oczywiście wyjadał same kalmary a my z mężem resztę bo Podział musi być .

kargulce
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:36 opublikował przepis :

Wiosenne kargulce z amarantusem ekspandowanym

Kolejna propozycja na siekane kotleciki tzw. kargule tym razem wersja wiosenna z dodatkiem ekspandowanego amarantusa oraz nasion chia. Dzięki nim kotleciki są niezwykle chrupiące i fajne strzelają pod ząbkami . Myślę , że małe niejadki będą nimi zachwycone i dzięki nim zjedzą odrobinę warzyw

kargulce
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:36 opublikował przepis :

Wiosenne kargulce z amarantusem ekspandowanym

Kolejna propozycja na siekane kotleciki tzw. kargule tym razem wersja wiosenna z dodatkiem ekspandowanego amarantusa oraz nasion chia. Dzięki nim kotleciki są niezwykle chrupiące i fajne strzelają pod ząbkami . Myślę , że małe niejadki będą nimi zachwycone i dzięki nim zjedzą odrobinę warzyw

gulasz
Użytkownik paolineczka w dniu 28.05.2018 12:33 opublikował przepis :

Gulasz warzywny z kapustą i botiwnką

Proponuje Wam bezmięsny obiad – gulasz warzywny. Ma wszystko to, co teraz najlepsze czyli młode warzywa. Nawet mięsożercy – tacy jak ja – będą zadowoleni z takiego obiadku . I najmłodsi także

rogaliki
Użytkownik paolineczka w dniu 17.05.2018 11:36 opublikował przepis :

Serowe rogaliki z czekoladowym budyniem

Siedzisz i dumasz… a zjadłabym …masz ciągutki na słodkie… no jej muszę coś zjeść słodkiego bo zwariuje !! I tu przychodzę z pomocą ! Przedstawiam Wam przepis na serowe rogaliki z budyniem czekoladowym. Rogale są bardzo prste w przygotowaniu , tanie i smaczne ! Znikną szybciej niż się pojawią na talerzu

kargule
Użytkownik paolineczka w dniu 17.05.2018 11:31 opublikował przepis :

Kargule z botwinką i dymką

Zapomniane przeze mnie kotleciki kargule. Najczęściej przygotowuje się je z piersi kurczaka – ja jednak przygotowałam jej ze schabu , który zalegał mi w zamrażalce. Dodałam do nich botwinkę i dymkę. A , że schabik lubi smalec więc usmażyłam kotleciki na smalcu. Kotleciki wyszły przepyszne i zdrowe . Idealne na przemycenie warzyw dla naszych pociesz ponieważ nie czuć mocno buraczkami ani cebulką – spróbujcie !!

udka
Użytkownik paolineczka w dniu 17.05.2018 11:25 opublikował przepis :

Udka marynowane w cebuli i czosnku

U nas w domu bardzo często gości drób – najczęściej udka. Jest to mięso tanie i smaczne. Najczęściej kupuje je w ulubionym sklepie z ekologicznym drobiem – by mieć pewność, że jem dobrej jakości mięso. Mięso z kurczaka można przygotowywać na miliony sposobów. Ja dziś proponuję udka marynowane w cebuli i czosnku.

kokosanka
Użytkownik paolineczka w dniu 17.05.2018 11:21 opublikował przepis :

Kokosanka Agaty

Kokosanka z masą jogurtową – to przepis mojej Kochanej Mamy Agatki