Kurki z papryką i cebulą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do obiadu

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kurki 1 kg
    Woda 1/2 litra
    cebula czerwona 2 szt.
    papryka kolorowa 3 szt.
    kwasek cytrynowy 2 łyżeczki
    Składniki na zalewę:
    Woda 11/2 litra
    Ocet 1/2 szklanki
    Sól 2 łyżki
    Liść laurowy 5 listki
    pieprz ziarnisty 10 ziarenek
    papryka mielona słodka 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kurki z papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki dokładnie oczyścić i umyć. Paprykę obrać z nasion, pokroić w paski razem z cebulą. Zagotować ½ l wody z kwaskiem i solą, włożyć kurki i gotować 15 minut. Następnie włożyć papryki i cebule i gotować 5 minut po czym odcedzić.
    Zagotować 1 ½ l wody z przyprawami, dodać sól, cukier i ocet. Do słoiczków nakładać grzyby z papryką i cebulą- zalać zalewą, zamknąć słoje i pasteryzować 15 minut.

Porady

Sałatkę najlepiej wypróbować po kilku dniach aż wszystkie smaki się przegryza

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować