Zasmażane kurki z cebulą

  • wyświetlono: 2618 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kurki to złoty dar naszego Polskiego grzybowego lasu. Można z nich wyczarować wiele smacznych potraw, które smakują wyśmienicie. Takie kurki zamrażam i cieszę się nimi przez cały rok,aż do pojawienia się świeżych. Są doskonałe do mięs, sosów, zapiekanek, pierogów itp.

Marta Ryżek-Kalkowska
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg grzybów kurki
1 cebula
2 łyżki masła
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zasmażane kurki z cebulą

  • kurki1. Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki jeśli są duże.
  • kurki2. Na patelni rozgrzać masło,Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i zeszklić około minuty na maśle. Po minucie dodaj grzyby.
  • kurki3. Kurki smażymy do czasu całkowitego odparowania wody. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem pod koniec smażenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latogrzybykurkileśne grzybyjesieńfarsz grzybowygrzyby kurkigrzybobraniesezon na grzybyprzepis_miesiąca1000kurka

Komentarze

Podobne przepisy

kapusta zasmażana

Dodane przez: Marica738

Kapusta zasmażana z mieszanej kapusty

Pyszna i niedościgniona kapusta...

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Dodane przez: Patrycja33

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Młoda kapusta to pyszny dodatek...

Buraczki zasmażane z żurawiną do obiadu

Dodane przez: agatab

Buraczki zasmażane z żurawiną do obiadu

Bardzo prosty przepis na bardzo...

Zasmażane buraczki z selerem i curry

Dodane przez: JustKuchcik

Zasmażane buraczki z selerem i curry

Buraczki w orientalnym stylu. Razem...

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Dodane przez: Martyna1991

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Młoda, delikatnie chrupiąca młoda...

Kapusta zasmażana z kminkiem

Dodane przez: anka1988

Kapusta biała zasmażana z kminkiem

Idealna jako dodatek do drugiego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE