Zasmażane kurki z cebulą

4.5 (187 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kurki to złoty dar naszego Polskiego grzybowego lasu. Można z nich wyczarować wiele smacznych potraw, które smakują wyśmienicie. Takie kurki zamrażam i cieszę się nimi przez cały rok,aż do pojawienia się świeżych. Są doskonałe do mięs, sosów, zapiekanek, pierogów itp.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg grzybów kurki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Zasmażane kurki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurki 1. Grzyby oczyścić,umyć i pokroić na mniejsze kawałki jeśli są duże.
  • kurki 2. Na patelni rozgrzać masło,Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę i zeszklić około minuty na maśle. Po minucie dodaj grzyby.
  • kurki 3. Kurki smażymy do czasu całkowitego odparowania wody. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem pod koniec smażenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz grzybowy Grzyby Kurki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować