Kotleciki siekane z pieczarkami i serem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne pachnące indycze kotleciki z serem żółtym i pachnącymi pieczarkami, idealnie sprawdzą się na niedzielny obiad. Rodzinka była zachwycona takimi kotlecikami.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fileta z indyka
    100 g sera żółtego
    2 łyżki bułki tartej
    4 pieczarki
    2 jajka
    pieprz
    sól

    Dodatkowo:
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotleciki siekane z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić bardzo drobno, ser żółty oraz pieczarki zetrzeć na tarce, do mięsa dodać jajka oraz bułkę tartą i przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę.
  • smażenie kotlecików 2. Z powstałej mięsnej masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować