Zapiekane schabowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Plastry schabu,umyć,osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem.
Natrzeć z obu stron sola i pieprzem.
Następnie obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron.
Obraną cebulę,poszatkować.
Pieczarki,korniszony i ser zetrzeć osobno na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle.
Starty ser wymieszać z majonezem.
2.Obsmażone mięso ułożyć na blaszce do pieczenia,wyłożonej papierem.
Posmarować musztardą i keczupem,ułożyć warstwę ogórka,pieczarek z cebulą,przykryć serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i zapiekać około 40 minut.
Komentarze