Zapiekane schabowe z pieczarkami i serem

4.24 (205 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Stanowią,świetną mięsną przystawkę na ciepło,warto je przygotować bo są bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 plastrów schabu
    250 g pieczarek
    250 g sera żółtego
    4 ogórki korniszony
    4 łyżki majonezu
    łyżka masła
    duża cebula
    musztarda
    keczup
    olej
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.24 (205 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Zapiekane schabowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu,umyć,osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem.
    Natrzeć z obu stron sola i pieprzem.
    Następnie obsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron.
    Obraną cebulę,poszatkować.
    Pieczarki,korniszony i ser zetrzeć osobno na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle.
    Starty ser wymieszać z majonezem.
  • 2. Obsmażone mięso ułożyć na blaszce do pieczenia,wyłożonej papierem.
    Posmarować musztardą i keczupem,ułożyć warstwę ogórka,pieczarek z cebulą,przykryć serem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i zapiekać około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować