Kotlety Siekane z Piersi Kurczaka

4.36 (191 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kotleciki są miękkie i soczyste,rozpływają się w ustach.Dawno ich nie robiłam a dziś wersja z pieczarkami i papryką :-)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 szt.
    1 podwójny filet z kurczaka(500-600 g)
    100 g pieczarek
    pół papryki czerwonej
    150 g żółtego sera
    posiekany szczypiorek spora garść
    2 jajka L
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    sól i pieprz do smaku
    łyżeczka przyprawy do kurczaka po węgiersku lub inna ulubiona do drobiu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.36 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety siekane z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Siekane kotlety. 1. Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę,skropić oliwą i przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do drobiu,dokładnie wymieszać.
    Pieczarki obrać ze skórki i posiekać w kosteczkę,to samo z papryką i serem,wszystko wrzucić do jednej miski,dodać szczypiorek,
  • Siekane kotlety. 2. sól i pieprz do smaku,wbić jajka,wlać śmietanę i wsypać mączkę,całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 1-2 godz.
  • Siekane kotlety. 3. Mięso nabieramy łyżką od lodów i kładziemy na patelnię na rozgrzany olej.
  • Siekane kotlety. 4. Smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor.
    Patelnie pod czas smażenia przykryć deklem.

Porady

Szczypiorek można zastąpić pietruszką,śmietanę majonezem,oraz można dodać ulubione dodatki i za każdym razem cieszyć się innym smakiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować