Miękkie i soczyste kotleciki drobiowe z pieczarkami i papryką
60 min
Dla 6 osób
Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
100 g pieczarek
1/2 czerwonej papryki
100 g sera żółtego
2 jajka
4 łyżki śmietany
3 łyżki mąki ziemniaczanej
sól i pieprz
pęczek szczypiorku
łyżeczka przyprawy do kurczaka
olej do smażenia
Kotleciki siekane z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę,posypujemy solą,pieprzem, przyprawą do kurczaka i dokładnie mieszamy. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso mieszamy z pieczarkami, papryką, serem, dodajemy posiekany szczypiorek( trochę zostawiamy do dekoracji). Wbijamy jajka,dodajemy śmietanę, mąkę ziemniaczaną, całość dokładnie mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie nabieramy mięso łyżką i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze