Kotleciki siekane z pieczarkami i papryką

4.63 (199 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Miękkie i soczyste kotleciki drobiowe z pieczarkami i papryką

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    100 g pieczarek
    1/2 czerwonej papryki
    100 g sera żółtego
    2 jajka
    4 łyżki śmietany
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    sól i pieprz
    pęczek szczypiorku
    łyżeczka przyprawy do kurczaka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.63 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki siekane z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę,posypujemy solą,pieprzem, przyprawą do kurczaka i dokładnie mieszamy. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso mieszamy z pieczarkami, papryką, serem, dodajemy posiekany szczypiorek( trochę zostawiamy do dekoracji). Wbijamy jajka,dodajemy śmietanę, mąkę ziemniaczaną, całość dokładnie mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie nabieramy mięso łyżką i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować