Kieszonki drobiowe ze szpinakiem i serem feta

4.5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne drobiowe kieszonki z nadzieniem z sera feta i szpinaku, całość świetnie współgra. Idealnie danie na rodzinny obiad. Mięsko w ten sposób wychodzi bardzo soczyste i aromatyczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    1/2 opakowania szpinaku mrożonego
    1/2 opakowania fety
    3 plastry sera żółtego
    2 łyżki masła klarowanego
    pieprz
    sól

    Panierka:
    2 jajka
    szklanka tartej bułki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Kieszonki drobiowe ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, oczyścić z błonek. Następnie rozciąć na 4 płaty i lekko rozbić.
  • 2. Masło przełożyć na patelnię, dodać szpinak oraz fetę, przesmażyć do połączenia. Przyprawić, zdjąć z ognia i na końcu wmieszać ser żółty starty na tarce. Ostudzić.
  • 3. Na rozbite mięso kłaść nadzienie i złożyć, panierować w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć koperty na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Panierka Sery Ser żółty Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować