Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Roladki przygotowałam na Święta Wielkanocne. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    25 dkg szpinaku mrożonego
    25 dkg sera feta
    3 lyżki mąki
    1 jajko
    3 łyżki pestek dyni
    sól.pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 1. 1. Piersi z kurczaka, umyj, pokrój na płaty i rozbij wałkiem , posól i odstaw na około 15 min.
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 2. 2. Szpinak rozmróź , wrzuć do patelni i duś do momentu odparowania wody.
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i sertem feta 3. 3. Ser pokrój w kostkę , dodaj do szpinaku , utrzyj ze szpinakiem, dopraw pieprzem i wystudź.
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 4. 4. Na każdym płacie rozłóż część masy, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką.
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 5. 5. Pestki dyni zmiel, dodaj do mąki , wymieszaj, jajko rozkłóć.
    Każdy kawałek roladki obtocz w jajku a następnie w mące .
  • Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 6. 6. Na patelni rozgrzej olej , roladki obsmaż z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować