Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta

4.5 (178 ocen)

Roladki z piersi kurczaka nadziane pysznym szpinakiem i serem feta, jedno z moich ulubionych dań.

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka

    Na szpinak:
    1 szpinak mrożony 450 g
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka śmietany 18%
    1 łyżeczka masła
    sól
    pieprz

    Dodatkowo:
    ser feta
    olej do smażenia

    sól
    pieprz
    pieprz cayenne

    sznurek do zwijania rolad
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie kotletów 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć lekko solą, pieprzem oraz pieprzem cayenne,
  • przygotowanie szpinaku 2. Szpinak: Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć aż odparuje cała woda i szpinak stanie się miękki, doprawiając go do smaku solą i pieprzem. Dodaj łyżkę śmietany, smaż jeszcze chwilkę. Wystudź.
  • Przygotowany kotlet do zwinięcia w roladę 3. Na rozbitych kotletach nałóż wystudzony szpinak. Ser feta pokrój w kosteczkę i ułóż na szpinaku. Kotlety zwiń w roladki, związując sznurkiem.
  • Smacznego! 4. Smaż na małym ogniu aż roladki się zrumienią. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować