Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć lekko solą, pieprzem oraz pieprzem cayenne,
2.Szpinak: Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć aż odparuje cała woda i szpinak stanie się miękki, doprawiając go do smaku solą i pieprzem. Dodaj łyżkę śmietany, smaż jeszcze chwilkę. Wystudź.
3.Na rozbitych kotletach nałóż wystudzony szpinak. Ser feta pokrój w kosteczkę i ułóż na szpinaku. Kotlety zwiń w roladki, związując sznurkiem.
4.Smaż na małym ogniu aż roladki się zrumienią. Smacznego!
Komentarze