Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach.
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta pokroić na duże kawałki, następnie rozbić tłuczkiem przez folię aby nie porozrywać mięsa. Oprószyć solą i pieprzem.
2.Farsz:
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle. Następnie dodać rozmrożony szpinak i całość smażyć chwilę na wolnym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
3.Na każdym rozbitym kawałku fileta, położyć czubatą łyżkę farszu
i zwinąć w roladę.
4.Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconych jajkach i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze