Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta

4.5 (161 ocen)

  • 35 min

Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach.

  • 35 min

Składniki:

  • 1kg fileta z kurczaka
    sól
    pieprz
    olej
    3 jajka
    bułka tarta
    panierka

    Farsz:
    600g mrożonego szpinaku
    4 ząbki czosnku
    1 duża cebula
    130g sera feta
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz




Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić na duże kawałki, następnie rozbić tłuczkiem przez folię aby nie porozrywać mięsa. Oprószyć solą i pieprzem.
  • image-22iov52 2. Farsz:
    Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle. Następnie dodać rozmrożony szpinak i całość smażyć chwilę na wolnym ogniu. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • image-178fvoo 3. Na każdym rozbitym kawałku fileta, położyć czubatą łyżkę farszu
    i zwinąć w roladę.
  • image-1r8vvi8 4. Następnie każdą roladę obtaczać w rozkłóconych jajkach i bułce tartej wymieszanej z panierką. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Feta Filet z kurczaka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować