Uwielbiam dania z kapusty ta jest moją ulubioną taka polska kapusta zasmażana z przepisu mojej babci, idealnie tu pasuje kotlet schabowy i ziemniaczki polskie tradycyjne danie.
50 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
400 g kapusty kiszonej
220 g boczku wędzonego
ząbek czosnku
cebulka
2 łyżki mąki
liście laurowe
ziele angielskie
kminek
pieprz
sól
Kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę przekładamy do garnka a następnie zalewamy wodą tak aby przykryła kapustę, dodajemy kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem, boczek kroimy w drobną kostkę z cebulką i podsmażamy dodajemy do kapusty bez tłuszczu, na powstałym tłuszczu dodajemy mąkę i robimy zasmażkę, zalewamy odrobiną zimnej wody mieszamy i wlewamy do kapusty. Tak zagęszczoną kapustę mieszamy aby się nie przypaliła, doprawiamy do smaku.
Komentarze