Kapusta zasmażana

5 (162 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam dania z kapusty ta jest moją ulubioną taka polska kapusta zasmażana z przepisu mojej babci, idealnie tu pasuje kotlet schabowy i ziemniaczki polskie tradycyjne danie.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g kapusty kiszonej
    220 g boczku wędzonego
    ząbek czosnku
    cebulka
    2 łyżki mąki
    liście laurowe
    ziele angielskie
    kminek
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekładamy do garnka a następnie zalewamy wodą tak aby przykryła kapustę, dodajemy kminek, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem, boczek kroimy w drobną kostkę z cebulką i podsmażamy dodajemy do kapusty bez tłuszczu, na powstałym tłuszczu dodajemy mąkę i robimy zasmażkę, zalewamy odrobiną zimnej wody mieszamy i wlewamy do kapusty. Tak zagęszczoną kapustę mieszamy aby się nie przypaliła, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować