Kapusta pekińska zasmażana

  • wyświetlono: 224 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Poczujcie radość zasmażanej kapusty w kilka chwil.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 mała główka kapusty pekińskiej
1 duża cebula
1 łyżka masła ghee
1 pełna łyżka mąki
100 ml bulionu warzywnego
2 łyżki soku z cytryny
1 pęczek koperku
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta pekińska zasmażana

  • Kapusta pekińska zasmażana1. Kapustę szatkujemy.
    Cebulę siekamy, szklimy przez chwilę na maśle, dodajemy kapustę, mieszamy i chwilę smażymy, zasypujemy mąką.
    Lekko podlewamy bulionem i przez chwilę, pod przykryciem, dusimy.
    Całość doprawiamy cytryną, solą oraz pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapusta pekińskakapusta zasmażana

Komentarze

Podobne przepisy

kapusta zasmażana

Dodane przez: Ika 1961

Kapusta zasmażana

Tradycyjny polski dodatek nie tylko...

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Dodane przez: Patrycja33

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Młoda kapusta to pyszny dodatek...

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM

Dodane przez: magdzia44448

MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM

Idealny dodatek do niedzielnego...

Kapusta zasmażana z bobem

Dodane przez: Ania79

Kapusta zasmażana z bobem

U nas taką kapustę(oczywiście bez...

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Dodane przez: Martyna1991

Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkami

Młoda, delikatnie chrupiąca młoda...

Młoda kapusta zasmażana

Dodane przez: malesia3

Młoda kapusta zasmażana

Pyszny dodatek do obiadu . Mojemu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE