Kapusta pekińska zasmażana

  • wyświetlono: 366 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Poczujcie radość zasmażanej kapusty w kilka chwil.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 mała główka kapusty pekińskiej
1 duża cebula
1 łyżka masła ghee
1 pełna łyżka mąki
100 ml bulionu warzywnego
2 łyżki soku z cytryny
1 pęczek koperku
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta pekińska zasmażana

  • Kapusta pekińska zasmażana1. Kapustę szatkujemy.
    Cebulę siekamy, szklimy przez chwilę na maśle, dodajemy kapustę, mieszamy i chwilę smażymy, zasypujemy mąką.
    Lekko podlewamy bulionem i przez chwilę, pod przykryciem, dusimy.
    Całość doprawiamy cytryną, solą oraz pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapusta pekińskakapusta zasmażana

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta zasmażana z kminkiem

Dodane przez: anka1988

Kapusta biała zasmażana z kminkiem

Idealna jako dodatek do drugiego...

Młoda kapusta

Dodane przez: Bellapi

Młoda kapusta zasmażana

Bardzo smaczna i aromatyczna.

kapusta

Dodane przez: paolineczka

Młoda kapusta zasmażana

Czas świeżych i młodych warzyw...

Zasmażana kapusta kiszona

Dodane przez: papatka

Zasmażana kapusta kiszona

Prosty dodatek do tradycyjnego...

kapusta zasmażana

Dodane przez: Ika 1961

Kapusta zasmażana

Tradycyjny polski dodatek nie tylko...

młoda kapusta zasmażana

Dodane przez: tasty-and-fit

młoda kapusta zasmażana

Taką młodą kapustę, poszatkowaną,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE