Kapusta biała zasmażana

4.44 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do ziemniaczków i mielonego lub kaszanki.

Choć doskonale nadaje się również jako samodzielne danie.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki dużej kapusty

    150 g boczku

    cebula

    sól morska

    pieprz

    łyżka suszonej jarzynki

    2 czubate łyżki mąki pszennej

    2 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

4.44 (160 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kapusta biała zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.


    W garnku z grubym dnem przesmażyć pokrojony w kostkę boczek. Gdy ten się wytopi, dodać posiekaną cebulkę, zeszklić. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać do boczku. Przyprawić do smaku, wymieszać i dusić aż będzie miękka.


    Na suchej patelni uprażyć 2 łyżki mąki, zalać odrobiną wody i wymieszać aby nie było grudek. Zasmażką zagęścić kapustę. Dodać koperek, smażyć jeszcze ok 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować