Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana

3.62 (21 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, aromatyczna kiszona kapusta z pieczarkami zasmażana, doskonała do obiadu ale też i do pieczywa..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiszona kapusta 1 kg,
    woda 1 litr,
    ziele angielskie 4 sztuki,
    liść laurowy 2 sztuki,
    kostka rosołowa grzybowa 1 sztuka,
    papryka słodka 1 łyżka,
    cebula 1 sztuka,
    pieczarki 50 dag,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    przyprawa w płynie 2 łyżeczki,
    cukier 1 łyżka,
    sól 2 łyżeczki,
    mąka pszenna 2 łyżki
Wystaw ocenę:

3.62 (21 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana 1. Cebulę pokrojoną drobno podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cienko pieczarki, usmażyć z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.
  • Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana 2. Kiszoną kapustę jeśli jest mocno kwaśna wypłukać z dwa razy w zimnej wodzie, ugotować kapustę do miękkości z liściem laurowym, zielem angielskim, papryką słodką, kostką rosołową grzybową w nie wielkiej ilości wody.
  • Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana 3. Kapustę z wodą dodać do pieczarek, wymieszać, gotować z 5 minut, dodać pieprz mielony, sól, przyprawę w płynie, cukier.
  • Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana 4. Wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia.
  • Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana 5. Zdjąć z ognia i zostawić na 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować