Kapusta kiszona gotowana na smalcu ze skwarkami

  • wyświetlono: 1150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kapusta podawana na ciepło sprawdzi się jako dodatek do różnych klusek i potraw mięsnych.

Marta Ryżek-Kalkowska
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg kapusty
1 cebula,
1 łyżeczka cukru,
3 łyżki smalcu (najlepiej ze skwarkami),
szkalnka gorącej wody,
liść laurowy,
3 ziela angielskie,
sól i pieprz.

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta kiszona gotowana na smalcu ze skwarkami

  • kapusta1. Kapustę kiszoną, pokroić na mnijesze kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą dodać, cukier, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kapustę do miękkości.. Jak już będzie dobra to ja odcedzamy i dodajemy smalc. Dokłądnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustakapusta kiszonasurówkakapusta zasmażana

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta z grochem na wigilię

Dodane przez: Karol Gotuje

Kapusta z grochem na wigilię

Przepis na pyszną tradycyjną kapustę...

kapusta czerwona

Dodane przez: lenab

Kapusta czerwona na ciepło

doskonała do wieprzowiny i drobiu

CZerwona kapusta duszona

Dodane przez: Magster

CZERWONA KAPUSTA NA CIEPŁO

Świetny dodatek do obiadu.

Czosnkowa kapusta kiszona z selerem naciowym i rzeżuchą

Dodane przez: JustKuchcik

Czosnkowa kapusta kiszona z selerem naciowym...

Kapusta kiszona na ciepło ze sporą...

Surówka z czerwonej kapusty na słodko

Dodane przez: dorota w

Surówka z czerwonej kapusty na słodko

Pyszna surówka z czerwonej kapusty....

Czerwona kapusta na ciepło.

Dodane przez: Waldek

Czerwona kapusta na ciepło

Lepszego towarzystwa wieprzowina...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE