Kapusta kiszona gotowana na smalcu ze skwarkami

  • wyświetlono: 520 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kapusta podawana na ciepło sprawdzi się jako dodatek do różnych klusek i potraw mięsnych.

Marta Ryżek-Kalkowska
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

0,5 kg kapusty
1 cebula,
1 łyżeczka cukru,
3 łyżki smalcu (najlepiej ze skwarkami),
szkalnka gorącej wody,
liść laurowy,
3 ziela angielskie,
sól i pieprz.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta kiszona gotowana na smalcu ze skwarkami

  • kapusta1. Kapustę kiszoną, pokroić na mnijesze kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą dodać, cukier, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kapustę do miękkości.. Jak już będzie dobra to ja odcedzamy i dodajemy smalc. Dokłądnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustakapusta kiszonasurówkakapusta zasmażana
 

Komentarze

Podobne przepisy

KAPUSTA KISZONA Z PODGRZYBKAMI I ŻURAWINĄ

Dodane przez: magdzia44448

KAPUSTA KISZONA Z PODGRZYBKAMI I ŻURAWINĄ

Postna kapusta na słodko.

Kapusta duszona na maśle z keczupem

Dodane przez: 23ewelina

Kapusta duszona na maśle z keczupem

Lekko słodka,lekko pomidorowa ma...

Kiszona Kapusta Duszona Do Obiadu

Dodane przez: gotowanietoproste

Kiszona Kapusta Duszona Do Obiadu

Uwielbiam taką kapustę do obiadu...

Żeberka pieczone w kapuście kiszonej

Dodane przez: Krystyna32

Żeberka pieczone w kapuście kiszonej

Delikatne, aromatyczne i smaczne...

kapusta zasmażana

Dodane przez: Marica738

Kapusta zasmażana z mieszanej kapusty

Pyszna i niedościgniona kapusta...

Modro Kapusta Czyli Modra Kapusta

Dodane przez: gotowanietoproste

Modro Kapusta Czyli Modra Kapusta

Modra kapusta to nieodłączny składnik...