Kapusta kiszona gotowana na smalcu ze skwarkami

4.46 (173 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kapusta podawana na ciepło sprawdzi się jako dodatek do różnych klusek i potraw mięsnych.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty
    1 cebula,
    1 łyżeczka cukru,
    3 łyżki smalcu (najlepiej ze skwarkami),
    szkalnka gorącej wody,
    liść laurowy,
    3 ziela angielskie,
    sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

4.46 (173 ocen)

Kapusta kiszona gotowana na smalcu ze skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Kapustę kiszoną, pokroić na mnijesze kawałki, włożyć do garnka, zalać wodą dodać, cukier, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy kapustę do miękkości.. Jak już będzie dobra to ja odcedzamy i dodajemy smalc. Dokłądnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować