Kapusta młoda duszona na śmietanie i maśle

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały wiosenny dodatek do dań głównych a najlepiej smakuje z kotletem schabowym. Mój ulubiony dodatek do obiadu z kapusty.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka kapusty młodej
    pęczek koperku
    1/2 szklanki śmietany 18%
    2 łyżki masła prawdziwego
    2 łyżki mąki
    uniwersalna przyprawa warzywna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Kapusta młoda duszona na śmietanie i maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać nożem i zalać niewielką ilością wody, dodać uniwersalną przyprawę warzywną i gotować do miękkości aż wyparuje cała woda, w drugim garnku rozpuścić masło i przełożyć kapustę, dusić chwilkę na małym ogniu.
  • 2. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do gotującej kapusty, wymieszać i zagotować. Dodać posiekany drobno koperek, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować