Sałatka z rukolą, serem pleśniowym i gruszką

4.44 (213 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Smaczna, szybka w przygotowaniu pożywna sałatka. W sam raz na towarzyskie spotkania lub przekąskę.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 100g rukoli
    2 gruszki
    100g gorgonzoli
    150g winogron (u mnie czerwone)
    100g łuskanych orzechów włoskich

    sos: 2 łyżki miodu
    1 łyżka musztardy
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu z pestek winogron
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (213 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Ser

Sałatka z rukolą, serem pleśniowym i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę opłukać, osuszyć, przełożyć do głębszego naczynia. Dodać umytą, i pokrojoną w cienkie kawałki gruszkę, winogrona i pokrojony w kostkę ser. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
  • 2. Składniki na sos połączyć i polać sałatkę. Wierzch posypać uprażonymi orzechami i delikatnie wymieszać. Spożywać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować