Kalafiorowo cukiniowy krem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa którą zrobimy w 20 minut, pełna witamin. Podałam ją z drobnym makaronem, dzięki temu jest bardziej syta. Polecam kalafior zielony romanesco który wyglądem przypomina kaktusa i jest bardziej delikatny i kremowy w smaku od białego.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kalafiora zielonego dużego
    1 cukinia mała
    1 pęczek koperku
    4 trójkąty serka topionego
    sól, pieprz
    1 cebula
    1 i 1/2 litra bulionu warzywnego
    1 ząbek czosnku
    olej rzepakowy
    olej bazyliowy
    makaron drobny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kalafiorowo cukiniowy krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku przesmażam pokrojoną cebulę i czosnek na oleju rzepakowym, dodaję kalafiora pokrojonego na kawałki, różyczki i korzenie też, wlewam bulion warzywny dodaję sól, cukier i gotuję około 10 minut. Dodaje pokrojoną cukinię w plastry i dalej gotuję, na końcu dodaję koperek pokrojony, serki i całość miksuję blenderem. Doprawiam solą , pieprzem, podaję z makaronem i olejem bazyliowym/ można pominąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kalafior Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować