Gołąbek zapiekany

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

gołąbek zapiekanka

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka dużych liści z kapusty kiszonej lub białej

    1 szkl ryżu


    450 g mięsa mielonego
    sól

    pieprz

    2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gołąbki

Gołąbek zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w 2 szkl wody aż do wchłonięcia całego płynu i odstawiamy na ok 30 min .

    Przestudzony ryż mieszamy z mięsem i przyprawami, dodajemy również koncentrat.
    Mieszamy masę dokładnie.

    Naczynie zaroodporne smarujemy olejem na dnie. układamy pierwszy liść i nakładamy 3-4 łyżki nadzienia, przekładamy tak warstwamy kilka liści i na koniec zostawiamy największy którym okrywamy całość .

    Podlewamy dookoła wodą , skrapiamy olejem i pieczemy pod przykryciem ok godzinę. Można na koniec zdjęć pokrywę i zapiec górę gołąbka.

    Podajemy gołąbka z sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować