REKLAMA
Gołąbki z młodej kapusty nadziewane farszem z kaszy jaglanej i mięsa z indyka. Bardzo lekkie i delikatne w smaku. A do tego zdrowe!
Smaczne, syte mięsne danie. Zamiast kapusty białej dodałam pekińską. Kotleciki- gołąbki są delikatne, polecam:)
Tym razem gołąbki przygotowałam, w liściach kapusty nietypowy farsz schowałam. Cebula, marchew papryki kolorowe, dynia, kasza i przyprawy w smaku wyjątkowe. Gołąbki olejem chili polałam i w piekarniku je wypiekałam. Podczas pieczenia wszystkie smaki się zmieszały, dzięki temu farsz wyszedł doskonały. Wędzona papryka była wyczuwalna, a ostrość idealna.
Smaczne klopsiki w sosie pomidorowym- poświęcimy im mniej czasu na przygotowanie, a smakują równie pysznie co tradycyjne gołąbki.
Po raz pierwszy robiłam inne gołąbki niż te, które znam od dziecka:) ale eksperyment bardzo udany i serdecznie polecam:))
Gołąbki są jednym z moich ulubionych dań i chyba nigdy mi się nie znudzą. Lubię jednak czasami troszkę je urozmaicić. Ale tylko troszkę, bo najbardziej lubię te jak najbardziej zbliżone do klasycznych. Poprzednie przepisy na gołąbki, te klasyczne w sosie pomidorowym i pieczone gołąbki mojego Marcina bardzo się Wam podobały :) Dziś więc podrzucam jeszcze inne. One w zasadzie niewiele się różnią od tych klasycznych, jednak są nieco delikatniejsze. Dzięki dodatkowi sosu farsz nieco zmienia swoje klasyczne oblicze, a sos, którym polewamy gołąbki na talerzu jest niesamowicie aksamitny i lekko kwaskowaty. Niebo w gębie!!!
Gołąbki z bogatym wnętrzem przygotowane w kształcie roladek. Danie w sam raz na powitanie wiosny.
Jeśli robisz miejsce na tegoroczne suszone grzyby zrób pyszne gołąbki z kaszą i własnie grzybami.
Przepyszne gołąbki inne niż tradycyjne o pysznym farszu i bajecznym sosie
Jeśli chcecie aby poczciwe gołąbki zyskały nowe oblicze to przepis dla Was. Jest o wiele mniej pracochłonny niż one, a smakuje co najmniej tak samo dobrze :)
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem