Fit-kulki do przekąszania (wege)

4 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli macie ochotę się pobawić w nie tylko karnawałową przekąskę wege.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    2 garście daktyli (ok. 100 gram, ale może być mniej)
    1/3 szklanki płatków owsianych (ale może być mniej)
    1 łyżka naturalnego kakao
    2-3 łyżki wiórek kokosowych do obtaczania, można 1 łyżkę dodać do samej masy
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kokosanki

Fit-kulki do przekąszania (wege) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odcedź na sitku z zalewy, dodaj pokrojone na mniejsze części daktyle, całość zblenduj z kakao, tak powstałą masę uzupełnij płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi do smaku, jeśli lubisz. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w wiórkach kokosowych. Gotowe!

Porady

Jest to przepis na wykorzystanie wiórków kokosowych, które lubią sobie leżeć po prostu, bo czasem nie wiadomo, co z nimi zrobić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować