Kokosanki czekoladowe

  • wyświetlono: 19196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

W moim domu kokosanki jemy zaraz po zrobieniu gdy są ciepłe w tedy czekolada rozpływa się w ustach;)

GRZEGORZ BUGAJSKI

Składniki

biszkopt:
4 szklanki mąki
2 szklanki cukru
15 dag masła ekstra
1 szklanka mleka
2 jajka
proszek do pieczenia

polewa czekoladowa:
3 / 4 szklanki mleka
3 / 4 kostki margaryny
2 łyżki kakao
1 / 2 szklanki cukru
wiórki kokosowe

Sposób przygotowania przepisu:

Kokosanki czekoladowe

  • 1. W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie ciasto ucieramy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temp. 180*c 30-40 minut. Po wystygnięciu kroimy w większe kwadraty.
  • 2. Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Następnie pokrojone na kawałki ciasto zanurzamy w polewie czekoladowej, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
  • 3. Kokosanki odstawiamy w chłodne miejsce, aby polewa dobrze zastygła.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylakokosanki

Komentarze

Podobne przepisy

image-1h3c8ko

Dodane przez: kasiagie

Kokosanki

Kokosanki czy lemingtony? Nigdy...

Kokosanki

Dodane przez: hercik17

Kokosanki

Wspaniałe, mięciutkie, delikatne...

kokosanki

Dodane przez: Anyzkowo

Kokosanki

Macie ochotę na coś słodkiego ?Przygotowanie...

kokosanki

Dodane przez: marysiaz

Kokosanki

Wczoraj robiłam faworki, o których...

koko

Dodane przez: polcia

Kokosanka

Delikatne ciasto z chrupiącym kokoskiem...

image-0nopxxu

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kokosanki

Doskonały sposób na wykorzystanie...