Kokosanki czekoladowe

3.91 (335 ocen)

W moim domu kokosanki jemy zaraz po zrobieniu gdy są ciepłe w tedy czekolada rozpływa się w ustach;)

Składniki:

  • biszkopt:
    4 szklanki mąki
    2 szklanki cukru
    15 dag masła ekstra
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    proszek do pieczenia

    polewa czekoladowa:
    3 / 4 szklanki mleka
    3 / 4 kostki margaryny
    2 łyżki kakao
    1 / 2 szklanki cukru
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

3.91 (335 ocen)

Zobacz również:

Desery Kokosanki

Kokosanki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie ciasto ucieramy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temp. 180*c 30-40 minut. Po wystygnięciu kroimy w większe kwadraty.
  • 2. Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Następnie pokrojone na kawałki ciasto zanurzamy w polewie czekoladowej, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
  • 3. Kokosanki odstawiamy w chłodne miejsce, aby polewa dobrze zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować