M.Zamojska
Dla nieumiejących upiec ciasto drożdżowe ;-) Zawsze wychodzi! Dziękuję mojej Cioci Basi za pierwotny przepis, w ten sposób zaoszczędzam czas i zawsze robię furorę tym ciastem. Polecam!!!
5 (1 ocen)
Porady
Owoce maksymalnie odsączone sypiemy delikatnie na ciasto, można posypać też słonecznikiem łuskanym na kruszonkę, garść suchych rodzynek można wmieszać do ciasta opcjonalnie (już na sam koniec kroku drugiego przygotowania). Ogranicz do minimum zaglądanie do piekarnika i co za tym idzie jego otwieranie podczas trwania wypieku, pozwól drożdżówce ostygnąć w piekarniku, wtedy jest gwarancja, że ciasto nie opadnie, w tym celu nie może być na koniec bardzo spieczone, bo w wyłączonym, ale gorącym jeszcze przez jakiś czas piekarniku ono po prostu zarunienia się ciągle...
Komentarze