Mam na imię Justyna, studiuję farmację, interesuję się modą, uwielbiam zwierzęta, mam 2 psy: Fąfla i Lokę. W wolnej chwili gotuję, najbardziej lubię piec ciasta.
Uwielbiam piesze wycieczki i odkrywanie ciekawych miejsc.
Racuchy możesz podać oprószone cukrem pudrem, z dodatkiem dżemu np. powideł śliwkowych. Są pyszne, mięciutkie, pulchne, o pięknym pomarańczowym kolorze.
Użytkownik Malinka5
w dniu 12.09.2018 21:41 opublikował przepis:
Przepis na tę babkę znalazłam w kalendarzu. Jest pyszna, delikatna, piaskowa. Jeśli użyjesz budyniu czekoladowego to otrzymasz babkę czekoladową. Do babki możesz przygotować także polewę.
Użytkownik Malinka5
w dniu 17.10.2017 23:14 opublikował przepis:
Ciasto jest pracochłonne, ale pyszne. Sernik możesz przygotować dzień wcześniej. Smakuje wyśmienicie schłodzone. Idealnie wpisuje się w polską złotą jesień.
Użytkownik Malinka5
w dniu 02.08.2017 21:13 opublikował przepis:
To pyszny wigilijny deser! Składa się z 3 pysznych warstw, jedna lepsza od drugiej – razem smakuje przepysznie, a jak się prezentuję na wigilijnym stole :)
Użytkownik Malinka5
w dniu 08.10.2016 23:21 opublikował przepis:
Byczki wywodzą się z rejonu świętokrzyskiego – to takie ziemniaczane pierogi. Możemy przygotować je z dowolnym farszem – najbardziej znana jest wersja z mięsem. Ja przygotowałam je z grzybami i taką wersję polecam na obiad.
Użytkownik Malinka5
w dniu 30.08.2016 23:20 opublikował przepis:
Możesz tę potrawę wzbogacić o konfiturę z borówki, która jest bardzo popularna w krajach skandynawskich. Potrawa jest sycąca, zamiast ziemniaków do mięsa podajemy warzywną zapiekankę.
Użytkownik Malinka5
w dniu 04.08.2016 22:10 opublikował przepis:
Bardzo lubię dania z jednego garnka czy patelni. Połączyłam w tym risotto smaki lata: świeże pomidory, cukinię i kurki. Wyszło pysznie, lekko, polecam to danie osobom dbającym o linię
Użytkownik Malinka5
w dniu 21.06.2016 22:57 opublikował przepis:
Bardzo lubię dania z jednego garnka czy patelni. Bardzo lubię także botwinkę, szkoda, że można ją zjeść tylko wiosną. Przygotowuję ją wtedy na różne sposoby. Tak przygotowana kasza zachwyci wszystkich smakoszy.
Użytkownik Malinka5
w dniu 06.06.2016 21:59 opublikował przepis:
Aromatyczny sernik dyniowy kojarzył mi się będzie z chłodniejszymi jesiennymi dniami. Podany z kubkiem gorącej kawy smakuje wyśmienicie. Nie jest za słodki, słodyczy dodaje mu rewelacyjna czekoladowa polewa.
Użytkownik Malinka5
w dniu 31.05.2016 22:32 opublikował przepis:
Lody o słodko-kwaśnym smaku, są kremowe i delikatne. Nie są za słodkie, ich smak równoważy kwaśny rabarbar, świetnie gaszą pragnienie w cieplejsze dni.
Użytkownik Malinka5
w dniu 20.05.2016 22:23 opublikował przepis:
Zaraz po jagodziankach to najlepsze bułeczki na świecie. Truskawki skąpane są w puszystym i miękkim cieście. Do bułeczek pasuję szklanka mleka, zabieramy je do szkoły, pracy, lub podajemy na podwieczorek.
Użytkownik Malinka5
w dniu 05.05.2016 10:13 opublikował przepis:
Te babeczki to prawdziwa gratka dla smakoszy czekoladowych smaków. Krem ma słodko-kwaśny smak, a babeczki są mocno czekoladowe i zbite. Do przygotowania kremu możemy użyć także mrożonych porzeczek. Nie rozmrażaj ich wcześniej.
Użytkownik Malinka5
w dniu 10.04.2016 21:57 opublikował przepis:
To ciasto to jedna wielka słodka pianka, jest lekkie i puszyste - idealne na lato. Znika z foremki w mgnieniu oka. Zamiast galaretek truskawkowych możemy użyć innych np. zielonej i żółtej, które fajnie będą komponowały się z truskawkami.
Użytkownik Malinka5
w dniu 23.02.2016 12:02 opublikował przepis:
Sernik prezentuje się bardzo efektownie, na pewno każdemu się uda. Nie jest za słodki, taki w sam raz. Przygotowałam go na święta, wszystkim smakował. Jest troszkę pracochłonny w przygotowaniu, ale warto się pomęczyć i zaskoczyć nim gości.
Użytkownik Malinka5
w dniu 19.02.2016 17:52 opublikował przepis:
Ta tania do przygotowania i sycąca zapiekanka stanowić będzie obiad dla 4 osób, jej koszt to około 12zł. Można do jej przygotowania użyć makaronu pozostałego z obiadu.
Użytkownik Malinka5
w dniu 25.01.2016 21:16 opublikował przepis:
To fajny pomysł na urozmaicenie krokietów ziemniaczanych, wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu i pozostałych z obiadu ziemniaków. Jest to w miarę tani i sycący obiad. Ziemniaczki najlepiej smakują w towarzystwie pomidorowych akcentów.
Użytkownik Malinka5
w dniu 10.01.2016 20:15 opublikował przepis:
Te faszerowane jajka wyjątkowo ładnie prezentują się na talerzu. Na pewno sprawdzą się jako przystawka. Możesz nimi zaskoczyć rodzinę podczas świątecznego śniadania, świetnie wpisują się w klimat świąt wielkanocnych.
Użytkownik Malinka5
w dniu 04.01.2016 21:22 opublikował przepis: