Fit Bounty

4.5 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Zapraszam na moją wersję znanego klasyka-ciasta bounty. Kokos gra tu rolę główną. Będzie go dużo i w każdej postaci. Wykorzystamy mleko, wiórki, olej kokosowy.

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Spód:
    • ½ szklanki migdałów
    • ½ szklanki orzechów włoskich
    • 1 szklanka namoczonych daktyli
    • 2 łyżki oleju kokosowego (nie rozpuszczonego)
    • 2 łyżki wiórek kokosowych

    Nadzienie:
    • 2 szklanki wiórek kokosowych
    • 1 szklanka mleka kokosowego
    • 2 łyżki oleju kokosowego (nie rozpuszczonego)
    • 2-3 łyżki miodu

    Polewa czekoladowa:
    • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Bounty

Fit bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na samym początku w kielichu blendera umieść migdały i orzechy, które należy dokładnie zmielić. Następnie dodaj daktyle, olej kokosowy, wiórki kokosowe i mieszaj do momentu uzyskania jednolitej, lepkiej konsystencji. Gotowa masę przenieś do tortownicy o średnicy około 15 cm, dokładnie przyklep, wyrównaj powierzchnie i umieść w zamrażarce na kilkanaście minut, tak by całość stwardniała.
    Nadeszła pora na to co tygryski lubią najbardziej- nadzienie :) Umieść mleko kokosowe w garnuszku i delikatnie podgrzej- dodaj pozostałe składniki tj. wiórki kokosowe, olej i miód i całość dalej ogrzewaj- nie doprowadzaj do wrzenia. Gdy wszystko się ładnie połączy nadzienie kokosowe umieść na przygotowanym wcześniej spodzie. Przenieś foremkę z prawie już gotowym ciastem na kilka godzin do zamrażarki. Na samym końcu polej ciasto przygotowana polowa czekoladową. Polewa powstaje poprzez rozpuszczenie czekolady z olejem kokosowym. Całość ląduje w lodowce na kilkanaście minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować