Ciasto kakaowe bez cukru i tłuszczu

4.48 (153 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto mimo braku cukru jest dosyć słodkie. Poza tym nie zawiera tłuszczu więc nie jest tak bardzo kaloryczne jak tradycyjne wypieki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej (niepełna szkl.)

    100 g zmielonych orzechów włoskich

    łyżeczka sody

    łyżka kakao

    łyżeczka cynamonu

    2 jabłka

    duży, dojrzały banan

    50 g daktyli suszonych

    mała garść suszonej żurawiny

    mała garść rodzynków
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy

Ciasto kakaowe bez cukru i tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, orzechy, cynamon, sodę i kakao wymieszać w dużej misce. Daktyle pokroić i razem z rodzynkami i żurawiną wymieszać ze składnikami w misce. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, banana rozgnieść widelcem na papkę. Dodać do miski, wymieszać. Jajka rozbełtać i dokładnie wymieszać z resztą składników. Masa będzie dosyć gęsta. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec ok 45 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować