REKLAMA
Przepis jest prosty i niezawodny, pochodzi z zeszytu z przepisami mojej mamy. Rogaliki rozpływają się w ustach i długo zachowują kruchość. Lekko słodkie, z delikatną kwaskawą nutą dżemu porzeczkowego – tak jak lubię najbardziej.
(średnia 4.25 z 244 głosów)
Porady
Ważne, żeby dżem lub marmolada były geste, wtedy nie wypłyną z rogalików podczas pieczenia.
Ekspresowe w wykonaniu, z kilku składników, które zawsze mam w domu. Delikatne kruche ciasto i słodko kwaśne wnętrze. Doskonałe do kawki, na słodkie śniadanko lub dla gości. Nawet początkująca kucharka poradzi sobie z wykonaniem tych rogalików.
Przepis mojej Mamy, zapisany Jej ręką ponad pół wieku temu. Rogaliki są kruche i pyszne. Dzisiaj zrobiłam z połowy porcji.
Komentarze