Chłodnik z bobem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super chłodnik na upalne dni i nie tylko. Sezonowa zupa z bobem i awokado oraz sałatą w roli głównej. Jest kremowy, lekki. Można go spakować do słoiczka na wynos. Do tego mega zdrowy i pełen witamin. Uwielbiam bób w każdej postaci. Weganie mogą zastąpić jogurt grecki jogurtem wegańskim sojowym.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    500 g bobu
    1 awokado
    1/2 pęczka koperku
    6 liści sałaty
    sól, pieprz
    200 g jogurtu greckiego
    300 ml wody zimnej
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Do gotującej wody osolonej wkładam bób i gotuję pięć minut. Bób ma być aldente, przelewam go zimną wodą i obieram ze skórki. Bób przekładam do pojemnika, trzy łyżki bobu odkładam. Dodaję liście sałaty, koper pokrojony, awokado obrane, sok z cytryny, wodę,jogurt i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem i wstawiam do lodówki do schłodzenia. Podaję z bobem, koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Bób Jogurt Koper Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować