Chłodnik z jajkiem

4.49 (171 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W sam raz na upały!!!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek botwinki (4 młode buraczki)
    1 l kefiru
    2 świeże ogórki
    1 ząbek czosnku
    1 pęczek koperku
    1 pęczek szczypiorku
    4 jajka ugotowane na twardo
    Sól, Pieprz
    Woda
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik Botwinka Jajko Buraczki

Chłodnik z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki, pędy botwinki i ładne listki obieramy i kroimy w kostkę lub cienkie paseczki.
  • 2. Botwinkę zalewamy wodą tylko na tyle, by ją przykryć i gotujemy około 15 minut.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Gdy botwinka przestygnie wlewamy kefir i mieszamy.
  • 4. Dodajemy ogórki pokrojone w kostkę, przeciśnięty czosnek, koperek i szczypiorek.
    Jajka kroimy w kostkę i wrzucamy do chłodnika.
  • 5. Chłodnik wstawiamy do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować