Chłodnik z rzodkiewką i bobem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mamy lato i jest to czas na przygotowanie chłodników owocowych lub warzywnych.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • koncentrat barszcz - 4 łyżki
    kefir - 3 szkl
    śmietana - 1 szkl
    rzodkiewka -1 pęczek
    jajka - 2 szt
    ogórek świeży - 1 szt
    bób - 1 szkl
    koperek świeży
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik z rzodkiewką i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać kefir ze śmietaną i koncentratem.
    Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na połowę.
    Ogórka obrać, zetrzeć na tarce.
    Rzodkiewki opłukać, zetrzeć.
    Koperek opłukać, drobno pokroić.
  • 2. Bób dokładnie opłukać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować młody bób ok. 15 minut.
    Następnie odsączamy, studzimy i obieramy ze skórki.
  • 3. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać.
    W razie potrzeby, doprawić solą i pieprzem, schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Kefir Ogórek Rzodkiewka Koncentrat

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować