Buraczki zasmażane na ciepło

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wieki chyba nie jadłam buraczków zasmażanych a wielka szkoda, są tak pyszne że wyjadałam je prosto z miseczki. Zazwyczaj w domu jadą się u mnie na zimno, starte z chrzanem, dziś zrobiłam zasmażane na maśle z dodatkiem śmietany, są rewelacyjne z dodatkiem pieczonego mięsa.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże buraki czerwone
    2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    2 łyżki masła
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Buraczki zasmażane na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy a następnie gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach i podsmażamy na maśle ok 5 minut. Do buraczków dodajemy śmietanę i podsmażamy jeszcze kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia i solimy do smaku.

Porady

Do buraczków można dodać sok z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Masło Śmietana Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować