Buraczki zasmażane to pyszny dodatek do drugiego dania. Przygotowanie takich buraczków jest bardzo szybkie i proste. Polecam.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
50 dag ugotowanych buraczków
1 cebula
1 jabłko
1 łyżka ze sporym czubkiem masła
1 - 2 łyżki soku z cytryny
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Buraczki zasmażane z jabłkiem na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki obieramy i ścieramy na tarce. Umyte jabłko również ścieramy na tarce. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę przez kilka minut. Dodajemy starte buraczki i jabłko, mieszamy i smażymy razem przez około 5 minut. Na samym końcu doprawiamy sokiem z cytryny i przyprawami.
Komentarze