Buraczki konserwowe

  • wyświetlono: 2023 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Bardzo lubię malutkie marynowane buraczki, robię je co roku, później wykorzystuję do obiadu lub do sałatek.

bogusia82

Składniki

2,5-3 kilogramy małych buraczków

Zalewa:

4 szklanki wody

1 szklanka octu

1 liść laurowy

2 ziela angielskie

5 ziaren pieprzu

3 łyżki soli

6 łyżek cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Buraczki konserwowe

  • 1. Buraczki myjemy nie obierając, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do miękkości, uważając żeby się nie rozgotowały. Odcedzamy z wody, ostudzone obieramy i układamy w słoikach. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy buraczki w słoikach. Pasteryzujemy przez 25 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaburaczkiburaczki konserwowedo obiadudo sałatkiburaczki na zimęburaczki marynowane

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka konserwowa

Dodane przez: Joanna Kryla

Papryka konserwowa

Przepis dostałam od babci, ta papryka...

image-1jfb1e4

Dodane przez: JulkaTomeczek

Papryka konserwowa

Robię ją co roku z tego samego...

Ogórki

Dodane przez: MagdalenaS

Ogórki konserwowe

To bardzo prosty , tradycyjny...

Cukinia konserwowa

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Cukinia konserwowa

W sam raz jako dodatek do zimowych...

ogórki

Dodane przez: Yvonn

Ogórki konserwowe

W słoikach wylądowały ogóreczki...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Papryka konserwowa najlepsza

Moja konserwowa papryka jest twarda,nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE