Buraczki na ciepło

4.7 (231 ocen)

Buraczki świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu. Można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 50 dag buraków
    łyżeczka masła
    łyżeczka mąki
    sól, pieprz
    2 łyżeczki soku z cytryny
    2 łyżki śmietany 18%
    cukier
Wystaw ocenę:

4.7 (231 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy do miękkości, obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę, buraczki i smażymy około 3 minut. Do buraków dodajemy śmietanę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Smażymy jeszcze około 2 minut często mieszając.

Porady

Do buraczków można dodać: czosnek, chrzan lub odrobinę octu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować