Buraczki Zasmażane

4.99 (156 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dodatek do obiadu jak znalazł.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok.800 g buraków ćwikłowych
    średnia cebula
    2 średnie jabłka
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka cukru
    sól do smaku
    ok.3/4 szkl.wrzątku
    odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Ćwikła Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki. 1. Buraczki porządnie umyć,ugotować w zależności od wielkości od 40 do 60 min.odlać i pozostawić do wystygnięcia,następnie obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Jabłka umyć,obrać i również zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Cebulę,obrać,umyć i posiekać w drobną kosteczkę,przyrumienić na patelni,cały czas mieszając wsypać mąkę,wrzucić jabłka,dolać trochę wrzątku,wsypać cukier
  • Buraczki. 2. i smażyć do momentu,aż jabłka zaczną się rozpadać,dodawać stopniowo buraczki,doprawić do smaku,w razie potrzeby dolać jeszcze trochę wrzątku i gotowe.Uwielbiamy takie buraczki,zwłaszcza do ziemniaków,kasz i sosów ma się rozumieć :-)

Porady

Można na koniec smażenia doprawić sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować