Buraczki w sosie czosnkowym z serem feta

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana sałatka z buraczka jest świetnym dodatkiem do mięs obiadowych jak i takich na grillu. Jest soczysta, i wyrazista w smaku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie buraczki
    4 ząbki czosnku,
    4 łyżki jogurtu naturalnego,
    2 łyżki majonezu,
    ok pół opakowania sera feta,
    1 duża cebula,
    sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Buraczki w sosie czosnkowym z serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • buraczki 1. Buraczki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie lub zawijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości. Następnie miękkie buraki obieramy i studzimy.
    Po wystudzeniu kroimy na cienkie półplasterki, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, i pokrojoną w kosteczkę cebulę. Ser feta kruszymy i dodajemy do buraczków, następnie dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy pieprzem i opcjonalnie solą w zależności ile daliśmy sera,bo ser jest już słony. Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godz.do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować