Bigos z młodej kapusty

3.5 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Doskonały bigos na każdą okazję jak i bez okazji.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże główki młodej kapusty
    1kg różnych kiełbas, boczku itp.mięs.
    250ml keczupu
    2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
    3 liście laurowe
    6 ziaren ziela angielskiego
    sól i pierz do smaku
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos 1. Mięso obieramy ze skórki i kroimy w średnią kostkę. Podsmażamy, aby się lekko zrumieniło.
  • kapusta 2. Kapustę przecinamy na 4 części, wycinamy twardy biały głąb i szatkujemy na cienkie kawałki. Wrzucamy do dużego garnka z mięsem. Mieszamy.
  • bigos 3. Dodajemy sól, pieprz, ziela i liście do garnka.
  • bigos 4. Gdy kapusta zmięknie dodaję przecier pomidorowy i keczup. Gotujemy bigos na wolnym ogniu pół godziny i wyłączamy zostawiając go pod przykryciem.

Porady

Bigos jest najlepszy na drugi dzień. Można dodać suszone grzyby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować