REKLAMA

Bigos z młodej kapusty

wyświetlono: 807 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Doskonały bigos na każdą okazję jak i bez okazji.

opublikowany: 22.08.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże główki młodej kapusty
    1kg różnych kiełbas, boczku itp.mięs.
    250ml keczupu
    2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
    3 liście laurowe
    6 ziaren ziela angielskiego
    sól i pierz do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Bigos 1. Mięso obieramy ze skórki i kroimy w średnią kostkę. Podsmażamy, aby się lekko zrumieniło.
  • kapusta 2. Kapustę przecinamy na 4 części, wycinamy twardy biały głąb i szatkujemy na cienkie kawałki. Wrzucamy do dużego garnka z mięsem. Mieszamy.
  • bigos 3. Dodajemy sól, pieprz, ziela i liście do garnka.
  • bigos 4. Gdy kapusta zmięknie dodaję przecier pomidorowy i keczup. Gotujemy bigos na wolnym ogniu pół godziny i wyłączamy zostawiając go pod przykryciem.

Porady

Bigos jest najlepszy na drugi dzień. Można dodać suszone grzyby.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: nataliaa92

Bigos z młodej kapusty

Sezon na młodą kapustę uważam za otwarty, a otwiera go bigos z młodej kapusty

kategoria: Dania główne bigos opublikowany: 08.06.2013 | wyświetlono: 104584 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: agarybak76 IMG_1607 — kopia

Bigos z młodej kapusty

Z dodatkiem świeżych pomidorów, kurek i młodych ziemniaków smakuje wybornie! :)

kategoria: Dania główne bigos opublikowany: 11.05.2019 | wyświetlono: 6155 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE