Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

4.49 (296 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Kolejny ze smaków wiosny i lata. Młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą:). Danie wbrew pozorom szybkie i bardzo łatwe.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 duża główka kapusty
    400g dobrej jakości kiełbasy
    2 młode marchewki
    2 młode cebule
    2-3 łyżki masła
    vegeta, pieprz
    1 pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.49 (296 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  • 2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, startą na tarce marchewką, pokrojoną w kostkę cebulę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę i posiekany koperek. Dusimy przez około 30-45 minut aż kapusta będzie miękka.
  • 3. Na koniec doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować