Bigos Z Młodej Kapusty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj podsuwam Wam pomysł na szybki obiad który może być nawet na dwa dni, a można cześć zamrozić lub na drugi dzień podać np. z makaronem jako łazanki.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 osoby:



    1 mała główka młodej kapusty
    pół pętka kiełbasy
    mogą też być kawałki boczki, mięsa, pieczeni itp.
    1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju
    1/2 pęczka koperku
    4 ziarnka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1/2 łyżki warzywka bez soli np. domowego
    sól, pieprz do smaku
    4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki Bigos

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kiełbaskę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Na tym samym oleju możemy przesmażyć mięsko/boczek itp.

    2. Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście. Kapustę przekrawamy na pół i siekamy.

    Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do 1/3 wysokości kapusty, dodajemy liście, kulki, warzywko i wstępnie solimy, włączamy gaz i zaczynamy gotowanie. Kapusta podczas gotowania zmniejszy swą objętości będzie można swobodnie ją przemieszać.

    3. Usmażona cebulkę oraz kiełbaskę i ewentualnie mięsko, dodajemy do kapusty, pieprzymy, sprawdzamy słoność, doprawiamy i gotujemy aż do miękkości, trwa to około 30-40 minut. W trakcie dodajemy koncentrat pomidorowy, ilość do smaku.

    Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.

    Podajemy z ziemniaczkami lub z chlebkiem. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Mięso Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować