Babeczki piernikowo - czekoladowe

3.67 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Moja dzisiejsza propozycja to pyszne i bardzo proste babeczki piernikowo - czekoladowe. Przygotowanie tych smakołyków nie zajmuje dużo czasu. Stanowią doskonałą propozycję na świąteczny stół. Aromat piernika w połączeniu z czekoladą stanowi nieodłączny element tego co stanowi o sukcesie tych babeczek. Moim zdaniem są doskonałe na okres około świąteczny.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g maki pszennej
    100 ml oleju
    100 ml mleka 2%
    100 g cukru
    50 g miodu
    50 g kakao
    50 g czekolady pokrojonej na kawałki
    10 g przyprawy do piernika
    10 g cynamonu
    10 g proszku do pieczenia
    2 jajka
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Muffinki

Babeczki piernikowo - czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Dodaję olej i mleko. Miksuję. Dodaję miód, mąkę, przyprawy, kakao, proszek do pieczenia. Miksuję. Dodaję kawałki czekolady. Mieszam. Ciasto przelewam do formy na muffunki lub na babeczki. Piekę w 180 stopniach przez 30 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Cynamon Jajka Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować