Babeczki mocno czekoladowe

4.92 (168 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowe i wilgotne muffinki dla wszystkich wielbicieli czekolady. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.

Jedne z lepszych jakie jadłam :)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 140 g masła

    60 g gorzkiej czekolady

    4 łyżki kakao

    3/4 szkl mąki

    1/2 łyżeczki sody

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 jajka

    3/4 szkl cukru

    szczypta soli

    1/2 szkl śmietany 12%
Wystaw ocenę:

4.92 (168 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki mocno czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku. Dodać kakao, wymieszać i ostudzić.

    Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać.

    Jajka rozbełtać z cukrem i solą. Wlać czekoladę, dodać 1/3 część mąki i wymieszać. Dodać śmietanę i resztę mąki, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremek na babeczki do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Można polać rozpuszczoną czekoladą.

    Nie przekraczać czasu pieczenia aby babeczki nie wyszły za suche.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować