Babeczki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wyglądają i smakują jak z cukierni, piekłam je na specjalne zamówienie zrobiły furrorę wśród gości.Po prostu brak słów....

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0.5 kg mąki
    1 kostka margaryny
    15 dag cukru pudru
    5 żółtek


    Masa:
    500 g mleka w proszku
    30 dag cukru kryształu
    1 szklanka wody
    1 kostka margaryny
    3 łyżeczki kakao

    polewa - nie koniecznie

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z margaryną, dodać przesiany cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto i wylepić foremki babeczek. Piec15 minut w 180 stopniach.
  • 2. Wodę,kakao,cukier i margarynę zagotować, mieszając. Do wystudzonej polewy przesiać mleko w proszku i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do szprycy lub worka cukiericzego i wyciskać nadzienie. Polać polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kakao Margaryna Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować